Ingredienser:
Botten:
4 st ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Glasyr:
75 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
200 g kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.
- Botten: Vispa ägg och socker pösigt.
- Klicka i smöret och rör i mjöl blandat med siktat kakao, vaniljsocker och salt.
- Bred ut smeten i långpanna.
- Grädda i 15-20 minuter.
- Glasyren görs under tiden: Blanda smör, socker, sirap och grädde i en kastull och sjud ca 5 minuter tills blandningen tjocknar och blir simmig. Rör därefter ner kokos.
- Bred ut glasyren över den förgräddade kakan.
- Grädda kakan ytterligare 10 minuter till glasyren fått en gyllene färg.
- Skär upp i rutor.
- Servera gärna kakorna kylskåpskalla, då smakar dem godast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar