söndag 21 augusti 2011

SOM GODIS!

MUMSIG RIDDARKAKA

Ingredienser:

Botten:
4 st ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Glasyr:
75 g smör
2 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
200 g kokosflingor

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.

  • Botten: Vispa ägg och socker pösigt.

  • Klicka i smöret och rör i mjöl blandat med siktat kakao, vaniljsocker och salt.

  • Bred ut smeten i långpanna.

  • Grädda i 15-20 minuter.

  • Glasyren görs under tiden: Blanda smör, socker, sirap och grädde i en kastull och sjud ca 5 minuter tills blandningen tjocknar och blir simmig. Rör därefter ner kokos.

  • Bred ut glasyren över den förgräddade kakan.

  • Grädda kakan ytterligare 10 minuter till glasyren fått en gyllene färg.

  • Skär upp i rutor.

  • Servera gärna kakorna kylskåpskalla, då smakar dem godast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar