söndag 17 april 2011

I STÄLLET FÖR ZUMBA

När jag nyss läste på Aftonbladets sida att lovorden haglar över receptet på denna kaka så var jag bums tvungen att testa. Nu är den i ugnen :-). Utvärdering kommer.... 


KLADDKAKA              12 - 16 port
Ingredienser:
100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar